Common Prosperity –
Kinas nye norm
Dansk Industri og Sense China Network tager temperaturen på Kinas modernisering
Common Prosperity – Kinas nye norm
🗓 20/01/2022
🕒 14:00-15:30
📍 Online
Price (ex. tax): Gratis
Dansk Industri og Sense China Network tager temperaturen på Kinas modernisering
🗓 20/01/2022
🕒 14:00-15:30
📍 Online
Price (ex. tax): Gratis
Den kinesiske regering har med præsident Xi Jinping som styrmand introduceret en ny politisk kurs under parolen Common Prosperity. De fulde implikationer står fortsat hen i det uvisse, men målsætningen er ganske klar: Kina skal være et samfund kendetegnet ved større økonomisk lighed, mindre flamboyant opførsel, og fremfor alt loyalitet til parti og stat.
De nye vinde har allerede skabt røre. Målrettede kampagner udpeger Kinas rige og berømte, sociale minoriteter, techentreprenører, m.fl. til at have en skadelig indflydelse på det kinesiske folk. Udenlandske virksomheder er indtil videre gået ram forbi. Men står de på længere sigt for skud, når Kina samtidigt satser på at udvikle egne styrker på tværs af erhvervssektoren? Har Danmark overhovedet en interesse i at være til stede i Kina, hvis de to landes værdier er så forskellige?
Danske virksomheder og organisationer med interesse i det kinesiske marked.
Webinaret arrangeres af Dansk Industris afdelinger i København og Shanghai.
Lone Stendal
Tlf: +45 7216 0190
E-mail: lost@di.dk
Peter Bøgh Hansen
Tlf: +86 173 1655 1959
E-mail: pmh@di.dk
14:00
Velkomst
14:05
OPLÆG: Kulturrevolution 2.0?
DI’s politiske chef i Kina giver et bud på, om der er en rød tråd fra Xi Jinpings nye kurs til Kulturrevolutionen under Formand Mao.
Peter Bøgh Hansen, DI/Sense China
14:30
PANELDEBAT: Er Danmarks forhold til Kina i en brydningstid?
Toneangivende danske samfundsdebattører og Kina-eksperter diskuterer, hvad der sker med Danmarks økonomiske og politiske relationer til Kina i fremtiden. Paneldeltagere:
Jonas Parello-Plesner, Alliance of Democracies
Lene Winther, Berlingske Tidende
Jan Øberg, The Transnational Foundation
Casper Wichmann, ThinkChina.dk
Moderator: Peter Thagesen, Dansk Industri
16:30
Slut på webinar
JAN ØBERG
Founder
The Transnational Foundation
Jan Øberg var i 1986 medstifter af The Transnational Foundation (TFF), som er en af de førende nordiske organisationer for fredsforskning og politisk analyse. Jan har gennem årene været ophavsmand til en lang række artikler og studier med fokus på Kinas rolle i verdenssamfundet.
Executive Director
Alliance for Democracies
Jonas har arbejdet i og med de tre magtcentre i verden; Washington, Beijing og Bruxelles. Han følger – og taler imod – hvordan autoritære magter griber ind i frihed og demokrati i liberale demokratier. Jonas har de seneste år været fortaler for at inddæmme Kinas politiske indflydelse i omverdenen.
Journalist, Asien-korrespondent
Berlingske Tidende
Lene er Berlingskes Asien-korrespondent, og hun hat især fokus på udviklingen i Kina. Lene er tidligere vært på Radio24syvs anerkendte program KinaSnak. Hun har også været ansat på DRs udlandsredaktion og arbejdet som udenrigskorrespondent med base i Shanghai.
CASPER WICHMANN
Daglig leder
ThinkChina.dk, Københavns Universitet
Casper Wichmann er cand.mag i Kinastudier og beskæftiger sig særligt med Kinas teknologiske udvikling, digitalisering samt den politiske arena. Casper optræder jævnligt i Deadline og andre danske medier som kommentator på kinesiske forhold.